Virkattu ampiaispesä

Tästä se alkaa, tai sitten ei. en ole virkannut sitten kansakouluaikojen. Yksinkertaisesti siksi, koska opettajani ei osannut minua, vasenkätistä opettaa ja turhauduimme molemmat aika rankasti. Minä sen verran, etten virkkuukoukkuun sittemmin tarttunut. Sen sijaan tuolloin vahingosta viisastuneena opettelin neulomaan heti oikealla kädellä, joka olikin kaikin puolin järkevää.
No nyt tuli neuletyhjiö ja mietin, että jospa opettelisi uuden asian. Että riittäisikö 44-45 vuotta trauman unohtamiseen...Ei kun kauppaan ostamaan virkkuukoukku ja utubeen katsomaan opetusvideoita. Siellä kyllä onneksi löytyy vaikka mitä.
Ajattelin heti opetella virkaamaan oikealla kädellä, koska mitä sillä on väliä, kun ei lainkaan osaa :)
No siitä tutustumaan: ketjusilmukat, pylväät ja piilosilmukat ja mitä niitä on. Pari iltaa meni siinä ja sitten ajattelin, että ampiaispesä voisi olla hyvä harjoituskohde. Purin kyllä kohteen muutamia kertoja, mutta lopulta tajusin, kuinka tarkoitus tehdä. Tai ainakin luulin niin. Aika hieno kuitenkin, vaikka itse sanonkin, saas nähdä, kuinka tästä innostun virkkaamaan...
Malli on Marttojen ja lanka on seiska veikkaa. sävelsin kyllä silmukoiden määrän kanssa fiilistuntumalla ja ampiaiset tein vain kaksinkertaisella mustalla langalla vähän pyörittämällä ja keltaisella langalla muutaman kerran lankasykerön ympäri. En siis virkannut niitä..sisälle tungin sanomalehteä.

Kommentit

Suositut tekstit